Τα παιδιά και οι γυναίκες μελών του ISIS που χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες» ασπίδες (βίντεο)


Τα παιδιά χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινες ασπίδες …epa05970552 A family sit in a truck as they flee from western Mosul, Iraq, 17 May 2017. The military offensive to retake Mosul city from the Islamic State Group (IS) is entering its final phases with only six districts in western Mosul still under IS control. Thousands of people fled the city due to the fighting. EPA/AHMED JALIL

Μετά από αρκετό ο στρατός του ISIS έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος καθώς ο Ιρακινός στρατός και ο Συριακός έχουν καταφέρει να κάνουν ανακατάληψη της Μοσούλης και της Ρακά.

Παρόλο που ο στρατός προσπαθεί να εξοντώσει τον στρατό του ISIS, τα μέλη της οργάνωσης έχουν καταφέρει να κρατούν όμηρους παιδιά και γυναίκες που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευθούν οι ίδιοι. Μάλιστα, πολλές γυναίκες είναι ήδη παντρεμένες με αυτά τα μέλη και τα παιδιά είναι δικά τους. Αλλά προτιμούν να σώσουν τους εαυτούς τους παρά τις οικογένειες τους.

Το ρεπορτάζ του VICE δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα και μιλά με γυναίκες που έχουν χρησιμοποιηθεί για να προστατέψουν τους συντρόφους τους.

Μετά από αρκετό ο στρατός του ISIS έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος καθώς ο Ιρακινός στρατός και ο Συριακός έχουν καταφέρει να κάνουν ανακατάληψη της Μοσούλης και της Ρακά. Παρόλο που ο στρατός προσπαθεί να εξοντώσει τον στρατό του ISIS, τα μέλη της οργάνωσης έχουν καταφέρει να κρατούν όμηρους παιδιά και γυναίκες που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευθούν οι ίδιοι. Μάλιστα, πολλές γυναίκες είναι ήδη παντρεμένες με αυτά τα μέλη και τα παιδιά είναι δικά τους. Αλλά προτιμούν να σώσουν τους εαυτούς τους παρά τις οικογένειες τους. Το ρεπορτάζ του VICE δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα και μιλά με γυναίκες που έχουν χρησιμοποιηθεί για να προστατέψουν τους συντρόφους τους.

http://www.pronews.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s