Θέλουν να μας πεθάνουν δεν εξηγείται αλλιώς! Κόβουν και τα οικογενειακά επιδόματα πολυτέκνων


oikogeneiako_epidoma8Εως και το ένα τέταρτο των ποσών που εισπράττουν από τα οικογενειακά επιδόματα σκοπεύει να στερήσει η κυβέρνηση από τριτέκνους και πολυτέκνους το 2018.
 
Οι απαιτήσεις των δανειστών για εξοικονόμηση 300.000.000 ευρώ ετησίως οδηγεί το υπουργείο Εργασίας να αναμορφώσει την προνοιακή πολιτική της χώρας, θυσιάζοντας, μεταξύ άλλων, μέρος των οικογενειακών επιδομάτων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», στο πολυνομοσχέδιο συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση που ενέκρινε το Euro Working Group της περασμένης Δευτέρας προβλέπεται περικοπή του επιδόματος που λαμβάνουν 800.000 τρίτεκνες οικογένειες και πρόκειται για 500 ευρώ ετησίως ανά παιδί από το τρίτο και πάνω.
 
Το βασικότερο σενάριο κάνει λόγο για απορρόφηση του πολυτεκνικού επιδόματος από το ειδικό επίδομα στήριξης τέκνων, που είναι πολύ χαμηλότερο, καθώς αφορά το ποσό των 40 ευρώ τον μήνα ανά παιδί για οικογένειες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Το επίδομα πέφτει στα 27 ευρώ τον μήνα για οικογενειακό εισόδημα από 9.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ και υποχωρεί στα 13 ευρώ για οικογενειακό εισόδημα από 18.001 ευρώ έως 27.000 ευρώ.
 
Τα επιδόματα αυτά χορηγούνται σε περίπου 770.000 δικαιούχους, από τους οποίους 100.000 είναι τρίτεκνοι και 25.000 είναι με τέσσερα τέκνα και άνω. Η δαπάνη γι’ αυτές τις δύο ειδικές κατηγορίες δικαιούχων φτάνει τα 300.000.000 ευρώ ετησίως.
 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s