Το χτύπημα της «Μέδουσας» στο Κρητικό Πέλαγος ….Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου!


veteranos.gr_-1024x525Ξεκίνησε η κοινή Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2016», στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η άσκηση διεξάγεται στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κρήτης με τη συμμετοχή μονάδων του ΠΝ, της ΠΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου. Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν τεχνικές ασκήσεις και ασκήσεις αεράμυνας και προσβολής στόχων επιφανείας.

To χτύπημα της Μυθικής Μέδουσας ξαναζωντανεύει στο Κρητικό Πέλαγος με την Μεγάλη Αεροναυτική Άσκηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος  μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεως  Ελλάδος και Αιγύπτου !askisi-ellada-egiptos

Πραγματοποιείται απο χθες κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2016», στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών…Στέλνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά και βροντερά μηνύματα !

Η άσκηση διεξάγεται στην θαλάσσια περιοχή νοτίου/νοτιοανατολικού Αιγαίου, Κρητικού και Λιβυκού πελάγους με τη συμμετοχή μονάδων Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας των δύο χωρών.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι ελληνικές ΕΔ με 2 Φ/Γ, 1 ΤΠΚ, 12 εξόδους F-16 και 2 εξόδους Ε/Π SUPER PUMA και οι Αιγυπτιακές ΕΔ με 1 Φ/Γ, 2 ΤΠΚ και 18 εξόδους F-16.egypt-03

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • kfdssfhsh1τεχνικές ασκήσεις

  • ασκήσεις πυρών

  • ασκήσεις αεράμυνας και προσβολής στόχων επιφανείας

  • ασκήσεις θαλάσσιας αποτροπής (Maritime Ιnterdiction Operations-MIO)

  • ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και επικοινωνιών

  • ασκήσεις έρευνας-διάσωσης (SAR) με συμμετοχή πολεμικών πλοίων και Ε/Π (SUPER PUMA της ΠΑ) και παροχή στοχευμένης εκπαίδευσης επί του αντικειμένου σε προσωπικό της αιγυπτιακής ΠΑ.

  • Ο Μύθος της Μέδουσας : Όπως μας αναφέρει ο Ησίοδος, η Μέδουσα ήταν η μόνη από τις γοργόνες που έσμιξε ερωτικά και άφησε απογόνους. Από τον Ποσειδώνα γέννησε, την στιγμή που της έκοβε το κεφάλι ο Περσεύς, τον Χρυσάορα και τον Πήγασο, το φτερωτό άλογο.
    Στον Όμηρο, ο οποίος γνωρίζει το μύθο για τη θανατερή δύναμη της κεφαλής της Μέδουσας, αναφέρεται μόνο μία γοργόνα κι αυτή είναι η Γοργώ, αλλά από την περιγραφή της υποθέτουμε ότι εννοεί τη Μέδουσα, η οποία σε μία άλλη εκδοχή ταυτίζεται και με τη θεά Αθηνά.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s