Σπάνια υποβρύχια όπλα από το 1960 έως σήμερα (Βίντεο)


406462_2660519232526_1242278042_2193972_1456698475_nΤα όπλα για τους βατραχάνθρωπους  για στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις εμφανίστηκαν από τους υποβρύχιους σαμποτέρ, κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, για να δημιουργηθεί από μια χώρα ένα ολοκληρωμένο τυφέκιο ή και πιστόλι που να μπορεί να πυροβολήσει κάτω από το νερό  χρειάζεται να διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις. Σήμερα, μια μόνο χώρα είναι σε θέση να κατασκευάσει τέτοια όπλα, η Ρωσία.

Τα πιο επιτυχημένα υποβρύχια όπλα είναι ρωσικής κατασκευής, το APS (AvtomatPodvodnyj Spetsialnyj Ειδικό Υποβρύχιο Τυφέκιο) και το Αμφίβιο Τυφέκιο ADS.

Το APS (Avtomat Podvodnyj Spetsialnyj Ειδικό Υποβρύχιο Τυφέκιο) αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 στο TSNIITOCHMASH  από τον Β Simonov. Το APS έχει τεθεί σε ενεργό υπηρεσία με δύτες της Σοβιετικής Ρωσίας και το Ναυτικό από το 1975 περίπου.

Το ADS απέδειξε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών πεδίου από τις ρωσικές ναυτικές μονάδες κομάντο, σύμφωνα με την KBP. Θα αντικαταστήσει τα υποβρύχια όπλα APS και, ενδεχομένως, κάποια AK- 74M τυφέκια που είναι στην υπηρεσία με ρωσικές ομάδες ειδικών δυνάμεων.

http://www.guns-gr.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s