Ρωσία: «Με το νέο μας μαχητικό T-50 PAK-FA τέλος τα αμερικανικά F-22 και F-35»


sukhoi-fighter-robot-pakfa11.si_ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σε μια δήλωση που ήδη στα αμερικανικά μέσα έχει προκαλέσει προβληματισμό ο ο αρχηγός της Ρωσικής αεροπορίας πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ ανακοίνωσε ότι το νέο υπερ-μαχητικού της ρωσικής αεροπορίας Sukhoi Τ-50 PAK-FA θα είναι ανώτερο σε κάθε τομέα από τα αμερικανικά F-22 και F-35.

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι το μαχητικό θα είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου ενώ αποκάλυψε ότι μέχρι το 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές ενώ από το 2017 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

«Οι δοκιμές των αεροσκαφών βρίσκονται υπό εξέλιξη. Το αεροσκάφος έχει εξαιρετικές επιδόσεις και τα οπλικά του συστήματα λειτουργούν άψογα», είπε.

«Το αεροσκάφος δεν θα είναι χειρότερο από τα αμερικανικά ανάλογά του, το F-22 και το F-35 και θα είναι καλύτερό τους σε όλες τις παραμέτρους», κατέληξε ο Ρώσος αρχηγός.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη του υπεύθυνου του ρωσικού κέντρου ηλεκτρονικών KRET ότι θα έχει χαμηλότερο ίχνος στα ραντάρ σε σχέση με τα αμερικανικά.

Μάλιστα έδωσε και τιμές για το αεροσκάφος αναφέροντας ότι το αμερικανικό μαχητικό F-22  έχει ίχνος 0.3-0.4 τ.μ. ενώ το  Sukhoi PAK FA’s θα βρίσκεται στο 0.1-1τ.μ. καταρρίπτοντας έτσι και αυτό τον αμερικανικό μύθο.

Ήδη αμερικανικά ΜΜΕ όπως το The National Interest αναφέρει ότι οι ρωσικές δηλώσεις δεν απέχουν μακριά από την πραγματικότητα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της αμερικανικής αεροπορίας υποπτέραρχος Dave Deptula «το ρωσικό μαχητικό έχει τουλάχιστον τις ίδιες ικανότητες με το RAPTOR».

Μόνο ο αρχηγός της αμερικανικής αεροπορίας δηλώνει ότι είναι ισάξιο με τα αμερικανικά μαχητικά θέλοντας να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας.

Οι παραδόσεις των πρώτων αεροσκαφών προπαραγωγής,10 στον αριθμό θα παραδοθούν από τα τέλη του έτους μέχρι και το 2016 ενώ συνολικά 55 μαχητικά θα έχουν τεθεί σε παραγωγή μέχρι το 2020 οπότε θα φανεί στην πραγματικότητα ποιος λέει αλήθεια.

Το νέο ρωσικό μαχητικό αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 2 Mach και διαθέτει χαρακτηριστικά stealth αλλά και supercruise ενώ όλα τα συστήματα είναι νέας ανάπτυξης.

Ένα θετικό είναι ότι μέχρι την ένταξη μαχητικών Τ-50 σε μεγάλους αριθμούς η ρωσική αεροπορία θα εντάσσει σε αριθμούς τα μαχητικά 4ης++ γενιάς SU-35S τα οποία με τα νέα συστήματα όπως όλα δείχνουν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα F-35 τα οποία θα είναι το κύριο μαχητικό των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s